WORKSHOPS

Overzicht van onze workshops

Workshop Yoga en Wim Hof methode

Over de workshop

Diep in je lichaam en in je brein ligt een schat aan wijsheid, intuïtie en kracht verborgen. Om die schat te vinden, word je meegenomen op een ijskoude, maar hartverwarmende reis naar binnen. Je leert technieken, waarmee je je fysieke gezondheid kan optimaliseren en je een ijzersterke mindset kunt ontwikkelen. We versterken de body-mind connectie en daarmee je lichamelijk en mentale welbevinden.

De Wim Hof Methode wordt je stap voor stap uitgelegd, zodat je begrijpt en vooral voelt wat de methode exact inhoudt. Na de workshop zul je in staat zijn om flinke stappen te maken richting meer energie en kracht, minder stress en een betere gezondheid. Je leert zelfstandig en op de juiste wijze de methode toe te passen en daarmee ook de enorme kracht en vele voordelen van de methode ten volle te benutten op sportief én persoonlijk vlak.

 

Programma en dagindeling

10.30u, ontvangst met een kopje koffie of thee en kennismaking trainers 

11.00u, start workshop Yoga – met Jana Zajec van JaYoga!

Tijdens deze workshop keren we diep naar binnen en leggen we verbinding tussen ons bewust- en onbewust zijn. Door middel van diverse houdingen en ademhalingstechnieken zorgen we voor optimale focus ter voorbereiding op de Wim Hof workshop. Lichaam en geest worden hierdoor optimaal voorbereid op het ijsbad.

12.30u, gezamenlijke vegetarische lunch

Wanneer je dieetwensen (gluten-, lactosevrij o.i.d) hebt, geef deze dan aub tijdig door.

13.30u, de Wim Hof methode – theorie en praktijk met Robbie de Jong

In het eerste gedeelte van deze workshop duiken we samen met Robbie de Jong in de theorie. Wat gebeurt er precies in je lichaam, waarom is een correcte ademhaling zo belangrijk en wat zijn de effecten van koude training. Na het theoretische gedeelte maken we kennis met de Wim Hof ademtechniek. Ervaar zelf de kracht van ademhaling! In het laatste gedeelte sluiten we vervolgens onder begeleiding van Robbie de Jong af met een ijsbad. Dit gebeurt met rust en zonder groepsdruk of prestatiedrang.

17.00u, napraten onder het genot van een drankje

 

Personal Booster programma

Deel 1: De Basis

Personal Sportcoaching Venlo en Vis in het water hebben hun krachten gebundeld in een mix en match programma dat volledig aan te passen is naar jouw behoeften. In dit programma gaan we (samen of individueel) op zoek naar het antwoord op de vraag:

Wat betekent meer levenskwaliteit voor mij en hoe kan ik dit duurzaam bereiken?

In deze workshop krijg je meer inzicht in jouw persoonlijkheidskenmerken en hoe deze jouw gedrag, gedachten en acties beïnvloeden in het dagelijks leven maar ook tijdens het sporten. Je leert hoe mindset jou kan helpen om je goed te voelen en met uitdagingen om te gaan.
Tijdens de basis workshop van het Booster Programma krijg je een mooi inzicht in jouw persoonlijkheidsvoorkeuren met behulp van Insights Discovery, gebaseerd op het werk van de psycholoog Carl G. Jung, die baanbrekend werk heeft verricht op het gebied van persoonlijkheidstypologie. 
 

Aan het einde van deze workshop:

• Heb je een duidelijk persoonlijkheidsprofiel van jezelf op basis van Insights Discovery;
• Begrijp je waar je valkuilen liggen;
• Begrijp je waar je krachten liggen;
• Kun je omschrijven wat meer levenskwaliteit voor jou betekent;
• Weet je wat je nodig hebt om dit te bereiken.
 
 Waardevolle inzichten voor de rest van je leven!
 
De booster workshop kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Ga jij samen met ons op zoek naar levensvreugde en vitaliteit? Ben jij ook nieuwsgierig naar jouw eigen fysieke en mentale kracht en wil jij leren om deze bewust in te zetten? Gun jezelf, vrienden en/of collega’s dan deze persoonlijke boost!
 
Ook erg leuk voor teambuilding of groepsuitje.

 

Deel 2: De verdieping

Wanneer het antwoord op de vraag: ‘Wat betekent meer levenskwaliteit voor mij en hoe ga ik dit duurzaam bereiken’, duidelijk is geworden en je nog behoefte hebt aan een vervolg kun je nog dieper in gaan op specifieke onderwerpen tijdens op maat samengestelde vervolgsessies. Afhankelijk van de vraag kan dit individueel of in een groep vervolgd worden bij Personal Sportcoaching Venlo, JaYoga! of Vis in het water.

Onderwerpen tijdens vervolgsessies zouden kunnen zijn:

• Wat beweegt en motiveert mij?
• Hoe kan ik mijn emoties beter herkennen, erkennen en inzetten?
• Hoe ga ik om met stress in mind en body?
• Hoe blijf ik mezelf trouw en ga ik om met druk vanuit mijn omgeving?
• De kracht van visualiseren
• De kracht van ademhalen
• Lichaamsvertrouwen herwinnen na ziekte of blessure
• Iets anders…
 

Are you ready to change your lifestyle?

Start today!